English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Stranica: « 1 2 »
Briškula - Vjetar olakšao nadmudrivanje
Igra karata u briškuli i trešeti na 39. susretima radnika u tiskarstvu, komunikacijama, nakladništvu i medijima započela je nakon ždrijeba 7 parova na terasi pizzerije "More"- Zaton u 15:00h. Ugodni ljetni vjetar maestral koji je na trenutke otpuhao koji kartu sa stola olakšao je nadmudrivanja u igri koju preferiraju Primorci. 
Igralo se na ispadanja, a najbolji u neispadanju bili su ELIO DAMIHANIĆ i DARIO BOŽAC iz Istragrafike d.d. osvojivši 1. mjesto. Drugo mjesto pripalo je paru iz Odašiljača i veza ŽELJKU SANADERU i STIPI PLETIKOSI, a 3. mjesto DORISU GLAVANU I DRAGANU ČIKARI iz Novog lista Rijeka. 
"Bato i strišo" te fair play igra nastavlja se na 40. jubilarnim Susretima. 
 

Verzija za ispis
 
Belot - Uzbudljivo kao i uvijek
Prema broju sudionika igara i najava, odnosno pretprijava, očekivao se veći broj sudionika na turniru belota, međutim, igrala su 52 igrača, što žena što muškaraca, odnosno 26 parova. Kako bi se igralo po kup sistemu, bilo je i slobodnih parova jer u bubanj su ušla 32 listića za izvlačenje. Ždrijebanje je prošlo brzo i bez prigovora pa je nakon objave parova te njihovog upoznavanja počelo kartanje.
Šest parova je bilo slobodno i čekali su protivnike za drugo kolo. Od početka pa do kraja turnira atmosfera je bila ozbiljna i napeta, naravno, za one koji su igrali. Oni koji su ispali – nakon analize partija i utvrđivanja razloga gubitka i ispadanja – nastavili su kao kibici ili su otišli tražiti utjehu. Kao i uvijek, na turniru belota svako kolo donosilo je manje igrača, a više kibica i tihog komentiranja.
Ove godine ždrijeb je htio da se već u prvom kolu sastanu lanjski finalisti. Međutim, ni lanjski zlatni nisu izdržali i ispali su u trećem kolu. No nakon skoro šest sati igranja saznali su se pobjednici igranja u belotu na Susretima grafičara 2018. godine.
Pobjednici su par Krešimir Hursa iz Denone i Nenad Savić iz Grafičkog zavoda Hrvatske. Oni su pobijedili par Dragu Matoševića i Srećka Radića iz Tiska, koji su osvojili srebro. Treće mjesto osvojio je par Dragutin Črljenec i Dragutin Marković, oba umirovljenici.
Nakon završetka turnira medalje im je podijelio voditelj turnira Boris Šifter, a pehare su dobili na završnoj svečanosti. 

Verzija za ispis
 
Košarka - Ozljede ih nisu spriječile
Natjecanje u košarci se održalo u subotu, od 17 sati. Ove godine je košarka izazvala veći interes nego prethodne te se prijavilo 7 ekipa. Premda smo optimistično očekivali da će se igrati na 2 dobivena seta do 21 koš, ipak je umor (ili zabava do dugo u noć prethodne večeri) uzeo svoje, pa je odlučeno da se igra na dva dobivena seta do 11 koševa. Na kraju se to pokazalo kao najbolje rješenje jer se zbog vrhunske obrane koševi nisu tako lako pogađali. 
Igralo se na ispadanje, a u prvom kolu su se susrele momčadi Agencije za komercijalnu djelatnost I i Odašiljača i veza, gdje je AKD I odnio pobjedu. Drugi par su bili Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju protiv Rotoplasta, a pobjedu je odnijela Škola. Obje su momčadi, nažalost, imale peh s ozljedama pa su žurno nađene dostojne zamjene. Treći par je bio AKD II i Narodne novine, u kojoj utakmici je momčad Narodnih novina slavila. Istragrafika je zahvaljujući ždrijebanju bila slobodna prvo kolo. 
U drugom kolu, odnosno polufinalu momčad Istragrafike je bila bolja od momčadi AKD-a, a momčad Narodnih novina od Škole. U utakmici za treće mjesto preokretom su medalju osvojili dečki iz Agencije za komercijalnu djelatnost. U finalnoj utakmici je Istragrafika pobijedila Narodne novine, no, nažalost, ponovno smo bili svjedoci ozljeda i to čak dviju u Narodnim novinama. No, bez obzira na ozljede, dečki se nisu predali i borili su se do zadnjeg koša, a sve je praćeno odličnim navijačima.

Verzija za ispis
 
Plivanje - Brojni navijači dodatni poticaj
Plivanje se preselilo na otvoreni bazen, a termin je premješten s jutarnjeg (9 sati) na popodnevni (16 i 30 sati), što se pokazalo punim pogotkom. 
Prijavilo se 7 kolegica i 18 kolega, što za ovu mladu disciplinu predstavlja rekordan broj natjecatelja. Oko bazena se skupio veliki broj navijača tako da je ugođaj bio pravi sportski, a natjecatelji su dobili dodatni poticaj, što su i pokazali svojim nastupima, koji su bili na visokoj razini.
U ženskoj konkurenciji pobijedila je Lovorka Kučić iz Narodnih novina, a time je skinula s trona do sada nepobjedivu Dolores Zurchauer iz Agencije za komercijalnu djelatnost, koja je bila druga, dok je treće mjesto osvojila kolegica iz Odašiljača i veza, Tamara Marcijuš. Kolegica Danijela Mareković iz Agencije za komercijalnu djelatnost dobila je priznanje za upornost. 
U muškom dijelu pokazana je zavidna razina plivačkog znanja i brzine, što su pokazali i rezultati. Prvo mjesto osvojio je Dino Matezić iz Odašiljača i veza, koji je bio za zamah ruke brži od Ronia Mendice iz Istragrafike, koji je imao loš start. Treće mjesto osvojio je Darije Hanzalek iz Sindikata, koji je utrku završio unutar sekunde za pobjednikom iako je ostao bez naočala za plivanje.
Kao zaključak možemo reći da je plivanje, koje se tek treći puta održava na Susretima, bilo pravi hit. 

Verzija za ispis
 
Potezanje konopa
Konop se tradicionalno vukao nakon finalne utakmice malog nogometa u subotu iza 12 sati. Potezanje se nije moglo održati na nogometnom igralištu jer je ono bilo pokriveno umjetnom travom, što odgovara nogometašima, ali snažnim i jakim ljudima koji potežu konop ne, tako da se natjecanje preselilo na manje košarkaško igralište čija je asfaltna podloga dala bolji grip. 
Ove godine prijavilo se šest ekipa pa su se ždrijebom izvlačili eliminacijski parovi. Ždrijeb je bio neumoljiv prema jedinoj ekipi koja je prijavila dva tima, Agenciji za komercijalnu djelatnost. Nakon kvalifikacijskih potezanja dobili smo tri ekipe i to Istragrafiku, Narodne novine i Agenciju za komercijalnu djelatnost II, koje su u međusobnom potezanju odlučivale o ukupnom poretku. Na terenu bez hlada temperatura je debelo prelazila 30 stupnjeva, što je otežavalo natjecanje, tako da smo bili prisiljeni davati dodatne odmore od 5 minuta nakon svakog povlačenja. Iako je sunce nemilice pržilo, navijači su glasno bodrili svoje ekipe tako da su im bili dodatna snaga. 
Ekipa Narodnih novina je bila najsnažnija te je nakon napetog višeminutnog potezanja konopa pobijedila Agenciju za komercijalnu djelatnost II i Istragrafiku, i osvojila zasluženo prvo mjesto. Agencija za komercijalnu djelatnost II je bila bolja od Istragrafike, te su zauzeli drugo mjesto, dok je Istragrafika zasluženo osvojila treće mjesto.
U bučnoj, prijateljskoj i natjecateljskoj atmosferi prošlo je natjecanje u potezanju konopa, što je i bit naših Susreta. 

Verzija za ispis
 
Boćanje - Favoriti se poskliznuli
Natjecanje u boćanju je ove godine bilo opet za jednu stepenicu bolje. Prijavljeno je bilo 7 ekipa, a pojavilo se 6 pa smo išli u dvije grupe po 3 ekipe, svak sa svakim. Prvaci grupa su igrali za 1. i 2. mjesto, a drugoplasirani za treće, što je svakoj ekipi garantiralo dvije utakmice. Nositelji grupa su bili prošlogodišnji finalisti, ujedno favoriti i ove godine NOVI LIST i ISTRAGRAFIKA 1. Ipak, ove godine favoriti su podbacili i igrali su za treće mjesto koje je osvojio NOVI LIST. U finalu su se sastali ISTRAGRAFIKA 2 i ZRINSKI koji je maestralnom igrom tijekom čitavog turnira osvojio prvo mjesto. Dobrom ozračju čitavog turnira koji je pratilo pedesetak navijača pridonijele su i ekipe ODAŠILJAČA i VEZA i GZH kojima iduće godine želimo više uspjeha.
 

Verzija za ispis
 
Mini golf - Za jedinicu „bravo“
Natjecanje u mini golfu započelo je u planirano vrijeme, dakle u subotu 9. lipnja 2018. u 9:30 sati. Dok smo hodali prema prekrasnim terenima, padala je kiša, međutim, kada je natjecanje počelo, vrijeme se proljepšalo. U Zatonu postoje tri različita mini golf igrališta, od kojih je teško odabrati ljepše, odnosno interesantnije s raznim preprekama koje svaki igrač treba pravilno savladati nalazeći put loptici do rupe u što manjem broju pokušaja. Ipak, mi smo se odlučili za klasično igralište mini golfa na koje su igrači već navikli. 
Na terenu se u dogovoreno vrijeme prijavilo 20 ekipa, od toga iznenađujuće mnogo muških ekipa. Nakon ponovljenih pravila igra je započela. Natjecanje se odvijalo uz veselo navijanje. Simpatično je bilo dobacivanje navijača sa strane kako svojoj, tako i drugim ekipama. Međutim, ako bi netko od natjecatelja ubacio lopticu u rupu iz prvog pokušaja, terenom je odzvanjao uzvik "jedinica" i gromoglasno "bravo" od svih navijača. Dakle, navijanje je bilo na zadovoljstvo svih prisutnih, tko je bolji, odnosno toga trenutka opušteniji, sretniji, precizniji, neka pobijedi. Nakon što je i posljednja dvadeseta ekipa odigrala na svih 18 polja, prišlo se zbrajanju negativnih bodova, te smo dobili pobjednike 39. susreta u mini golfu, a redoslijed je sljedeći: 1. Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju – Brčić – Papec 104 boda; 2. Narodne novine ll – Jurčić – Nedved 111 bodova; 3. Model Pakiranja – Jurički – Juras 114 bodova. Čestitka pobjednicima! Drugim ekipama više sreće sljedeće godine.

Verzija za ispis
 
Stolni tenis - Brza i točna ruka presudila
Lupkanje loptice stolnog tenisa na 39. susretima radnika u tiskarstvu, komunikacijama, nakladništvu i medijima moglo se čuti 8. lipnja 2018. g. u Zatonu s početkom u 15:00 h. Ugodan klimatiziran prostor na četiri stola pružao je stolnotenisačima idealne uvjete da iskažu svoje majstorske poteze s kojima su težili medaljama. Prijavljeno je 20 parova koji su igrali na sistem ispadanja. Sam tijek natjecanja odvijao se relativno brzo na četiri "borilišta". Polufinale i finale privuklo je najveći dio zaljubljenika u ovu sportsku disciplinu jer su se mogli vidjeti unikatni potezi za savladavanje protivnika. 
Na posljetku najmirniju i najtočniju ruku imao je par HRT-a Damir Budanko i Darko Vidaković osvojivši 1. mjesto, mrvicu slabiji bio je par iz Model pakiranja u sastavu Mario Muškona i Petar Tolić, a ne manje važno 3. mjesto pripalo je Davoru Trbojeviću i Krešimiru Jurkoviću iz Odašiljača i veza. Zajednička deviza svih je: Vidimo se dogodine. 
 

Verzija za ispis
 
Kuglanje - Legende ostaju legende
Na kuglani Mocire u Zadru 8. 6. u 15.00 pojavilo se 8 ekipa od 12 prijavljenih. Prema ostalim ekipama nije korektno od četiri ekipe koje se nisu pojavile, a potvrdile su dolazak u četvrtak navečer. 
Igralo se na 4 staze po 2 bacanja na svakoj stazi, 6 igrača po 5 hitaca u čišćenje. Uz gromoglasno navijanje navijača (posebno Zrinski i AKD) i dobro kuglanje pojedinaca, 1. mjesto osvojila je ekipa Legende sindikata sa 403 srušena čunja (Kolarić, Žaja, Črljenec, Marković, Paraga i Velić). 2. mjesto osvojila je ekipa Narodnih novina sa 379 čunjeva, a 3. mjesto osvojila je ekipa Istragrafike sa 347 čunja.
Poredak ostalih: 4. AKD 329; 5. Zrinski 304; 6. OiV 294; 7. Grafička škola 252 i 8. Bakrotisak sa 249 srušena čunja.


Verzija za ispis
 
Tenis - Napeto do zadnjeg gema
Prvi dio natjecanja u tenisu održan je u petak, 8. lipnja 2018. godine s početkom u 9.30 sati. Sudjelovalo je 11 igrača (samo muška kategorija), među kojima je od samog početka bio prisutan jak natjecateljski duh. Sudjelovao je prošlogodišnji finalist i polufinalisti, te je borba za medalje bila neizvjesna. Sudjelovali su natjecatelji iz Istragrafike, Narodnih novina, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Agencije za komercijalnu djelatnost i Odašiljača i veza. Igralo se do 9 dobivenih gemova, a ako je u setu bilo 8:8, onda se igrao tie break do 7, na 2 razlike. 
Premda je bilo vrlo vruće, tenisači nisu odustajali i borili su se za svaki gem. U najzanimljivijem polufinalnom meču Davor Ilijaš iz Odašiljača i veza je sjajno preokrenuo rezultat. Gubio je 8:4, a na kraju je pobijedio s rezultatom 9:8. Osim sjajnoj igri, pobjedu može zahvaliti svojim vjernim navijačima koji su ga bodrili u svakom poenu. 

Verzija za ispis Pročitajte više
 
Stranica: « 1 2 »